Od 1.4.2023 je v účinnosti novela Zákonníka práce (ZP), ktorá upravuje otázku dobrovoľníckej činnosti zamestnancov v pracovnom čase. Dobrovoľnícka činnosť sa všeobecne (aj po novom) považuje za prekážku v práci na strane zamestnanca, počas ktorej mu zamestnávateľ môže, ale nemusí, poskytnúť pracovné voľno.

Stará úprava (§138a ZP) výslovne uvádza, že počas takéhoto pracovného voľna zamestnancovi mzda alebo náhrada mzdy nepatrí, pričom tieto nebolo možné dohodnúť ani po dohode so zástupcami zamestnancov.

Po novom už toto obmedzenie neplatí a za dobrovoľnícku činnosť mzdu alebo náhradu mzdy možno dohodnúť. Tým sa zamestnávateľom otvára možnosť poskytovania nového zamestnaneckého benefitu, ktorým je jeden (alebo viac) dní pracovného voľna s úplnou/čiastočnou náhradou mzdy. 

P.S. Zamestnanec má dobrovoľnícku činnosť vykonávať na základe zmluvy o dobrovoľníctve uzatvorenej s príslušnou organizáciou (napr. OZ). Tá musí byť písomná len v prípade dobrovoľníctva v cudzine, inak ju možno uzatvoriť aj ústne. Rozsah kontroly a iných podmienok tohto benefitu je tak ponechaný na zamestnávateľovi. Ten ich podľa novely môže (nemusí) konzultovať aj so zástupcami zamestnancovi, čo zas možno podporne využiť pri kolektívnom vyjednávaní.