Na prvý pohľad síce úplne jasné, no slovenské súdy prichádzali v minulosti v rámci svojej rozhodovacej činnosti s rôznymi názormi. 

V niektorých rozhodnutiach dospeli k záveru, že personálne otázky alebo riadenie zamestnancov predstavujú súčasť obchodného vedenia spoločnosti. Podľa Obchodného zákonníka sa na rozhodnutie o obchodnom vedení spravidla vyžaduje súhlas väčšiny konateľov. To znamená, že pracovnú zmluvu, výpoveď alebo dohodu o skončení pracovného pomeru, by musela realizovať v mene zamestnávateľa väčšina z viacerých konateľov, a to aj v prípade, ak by podľa spoločenskej zmluvy a zápisu v obchodnom registri mohli konať samostatne.

Ústavný súd SR však svojím nálezom (IV. ÚS 512/2020) uviedol veci na správnu mieru, keď konštatoval, že Zákonník práce upravuje konanie zamestnávateľa, ktorým je právnická osoba, komplexne, a preto sa ustanovenia o obchodnom vedení spoločnosti podľa Obchodného zákonníka nevzťahujú na uskutočňovanie pracovnoprávnych úkonov.

Ak sú teda viacerí konatelia zamestnávateľa oprávnení konať samostatne, výpoveď pre zamestnanca môže podpísať aj len jeden z nich.