Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky schválili dňa 4.2.2021 novelu Zákonníka práce, ktorá prináša viaceré zmeny do sveta pracovného práva. 

Jednou zo zmien je možnosť skončenia pracovného pomeru so zamestnancom, ktorý dovŕši 65 rokov a vek určený na nárok na starobný dôchodok. Takýto dôvod skončenia pracovného pomeru je na Slovensku už od roku 2017, avšak výlučne v štátnozamestnaneckých pomeroch. 

Takýto systém sa teda zavedie aj pre pracovné pomery upravované Zákonníkom práce. Hlavným argumentom poslancov bolo striedanie generácií zamestnancov na pracovisku. Táto výmena bola do značnej miery narušená posúvaním hranice dôchodkového veku. Zamestnancovi, s ktorým zamestnávateľ ukončí pracovný pomer z vyššie uvedeného dôvodu bude taktiež náležať odstupné, a to vo výške záležiacej na základe počtu odpracovaných rokov. 

V tejto súvislosti je však dôležité poukázať na paragrafové znenie § 63 Zákonníka práce. Toto ustanovenie ukladá možnosť a nie povinnosť skončiť pracovný pomer so zamestnancom na základe uvedených dôvodov. Z toho možno usúdiť, že rozhodnutie, či si zamestnanca ponechá alebo nie bude v plnej miere na zamestnávateľovi.

Úplné znenie novely Zákonníka práce môžete nájsť tu.