Po vzore iných európskych krajín aj na Slovensku začnú od 25. júla naplno platiť nové pravidlá uplatňovania spotrebiteľských nárokov. Nový Zákon o žalobách na ochranu kolektívnych záujmov spotrebiteľov prinesie spotrebiteľom možnosť pridať sa k tzv. hromadným žalobám, podobným tým, ktoré sú známe z angloamerického právneho prostredia.

Vďaka hromadným žalobám budú mať spotrebitelia možnosť jednoducho a lacno uplatniť svoje nároky voči obchodníkom, a to vrátane nárokov na náhradu škody, výmenu produktu, či zľavu z kúpnej ceny. Postačí, aby sa prihláškou pripojili k žalobe a zaplatili drobný poplatok a v prípade úspechu hromadnej žaloby sa môžu dostať napríklad k náhrade škody bez toho, aby sami museli zvádzať náročný právny boj Dávida s Goliášom.

To je dobrá správa pre spotrebiteľov, horšia pre obchodníkov. Každé menšie zaváhanie, ktorého sa obchodník dopustí v rámci spotrebiteľských pravidiel, môže viesť k závažnej ujme. Spotrebiteľské pravidlá pritom regulujú mimoriadne širokú škálu vzťahov a oblastí, reklamu nevynímajúc. Ak ste sa doteraz neobávali postihu zo strany dozorných orgánov, či žaloby zo strany vášho konkurenta, pripravte sa na to, že aj spotrebitelia Vám budú môcť po novom poriadne „zavariť“.