Od 17.2.2024 sa začne naplno uplatňovať Nariadenie (EÚ) 2022/2065 o jednotnom trhu s digitálnymi službami a o zmene smernice 2000/31/ES (akt o digitálnych službách)

Ak ste poskytovateľom hostingových služieb, prevádzkovateľom online trhu, sociálnej siete, platformy na zdieľanie obsahu alebo online platformy pre cestovanie a ubytovanie, máte posledné dni na to, aby ste sa pripravili na novú celoeurópsku reguláciu digitálnych služieb. Účelom tejto regulácie je vytvorenie bezpečnejšieho online prostredia pre digitálnych používateľov a spoločnosti a na ochranu základných práv v digitálnom priestore.

Nové povinnosti sú rozdelené podľa typu a veľkosti prevádzkovateľa. Prvým krokom pre zabezpečenie #compliance je tak zistenie, do ktorej kategórie Váš online business spadá.

Nové povinnosti sa týkajú najmä zabezpečenia transparentnosti zobrazovaného obsahu, ochrany mladistvých a boja proti nezákonnému obsahu a dezinformáciám. 

Je pravdepodobné, že v tejto súvislosti budete potrebovať aj aktualizáciu Vašich VOP či zmenu spôsobu zobrazovania reklám. Podrobnejšie sa tejto téme budeme venovať v našom blogu.