Nelegálne zamestnávanie a jeho postihovanie je dosť špecifické, pretože už aj jedným (ne)konaním v podobe neskorého prihlásenie zamestnanca do Sociálnej poisťovne sa zamestnávateľ dopúšťa nelegálneho zamestnávania a porušenia viacerých právnych predpisov. 

Zamestnávateľ tak býva peňažne sankcionovaný aj zo strany inšpektorátu prácu ako aj Sociálnej poisťovne.  V jednom konkrétnom prípade Sociálna poisťovňa uložila zamestnávateľovi zaplatiť penále do 10 EUR a inšpekcia práce rozhodla o pokute až 2.200 EUR. Prípad sa dostal až pred veľký senát Najvyššieho súdu, ktorý takýto postup považuje za porušenie zásady ne bis in idem v správnom trestaní (zásady zamedzenia dvojitého postihu). 

Zákon o inšpekcii práce, ako aj zákon o sociálnom poistení, vylučujú uloženie peňažnej sankcie, ak už tá raz bola právoplatne uložená iným orgánom. Veľký senát dospel k záveru, že pri takejto právnej úprave má zamestnávateľ zaplatiť pokutu toho orgánu, ktorý o veci rozhodol ako prvý. Je pritom jedno, že druhý orgán by mohol uložiť aj vyššiu pokutu, pretože pravidlo postihovania najzávažnejšieho alebo najprísnejšie sankcionovateľného deliktu sa neuplatní. 

Rada veľkého senátu ako v takýchto situáciách postupovať je v skutku nad zlato. Pri zistení porušenia právnych predpisov majú orgány spolu intenzívne komunikovať. Na vrch však dáva inšpekcii práce, ktorá by mala takéto porušenie postihovať primárne.