Od 30. júla 2020 je účinná novela Zákonníka práce, ktorá zmenila pravidlá pri cezhraničnom vyslaní na Slovensko. Prvé výročie tejto novely má vplyv na všetkých cezhraničných zamestnancov na Slovensku a zamestnávateľov, ktorí ich sem vyslali ešte pred týmto termínom.

Spolu s novelou bolo totiž prijaté aj prechodné ustanovenie, ktoré určilo, že vyslanie všetkých zamestnancov, ktoré začalo ešte pred účinnosťou novely sa považuje za začaté až  30. júlom 2020 a na predchádzajúce obdobie sa pri počítaní dĺžky trvania vyslania neprihliada.

Na týchto vyslaných zamestnancov sa tak ďalej mali vzťahovať iba určité pracovné podmienky tzv. "tvrdé jadro" Zákonníka práce a všetci sa ocitli na jednej štartovacej čiare. 

Zakrátko však uplynie 12 mesiacov od tejto novely, čo znamená, že:

- na vyslaných zamestnancov sa bude vzťahovať náš Zákonník práce s výnimkou vzniku a skončenia pracovného pomeru a obmedzenia zárobkovej činnosti a pôjde o tzv. dlhodobé vyslanie, alebo

- zamestnávateľ, ktorý vyslal zamestnanca na Slovensko, oznámi do 30. júla 2021 Národnému inšpektorátu práce, že sa vyslanie predĺži nad 12 mesiacov, max. však 18 mesiacov. Oznámenie je možné urobiť elektronicky na stránke Národného inšpektorátu práce.

Odporúčame preto slovenským zamestnávateľov, aby na to upozornili zahraničných vysielajúcich zamestnávateľov.

V prípade, že ste slovenský zamestnávateľ, ktorý vyslal svojich zamestnancov do niektorej z krajín EU, buďte na pozore. Zmena v cezhraničnom vyslaní bola prijatá na základe smernice EU, pričom bolo na každej členskej krajine ako pristúpi k počítaniu dĺžky trvania cezhraničného vyslania. Niektoré krajiny tak rovnako ako Slovensko určilo ako prvý deň 30. júl 2020, iné sa rozhodli započítať aj obdobie pred týmto dňom. Bližšie informácie môžete nájsť stránke Ius Laboris tu alebo tu.