Pandémia COVID-19 spôsobila po celom svete také problémy a škody, že sa mnohí zamestnávatelia zamýšľajú nad reštrukturalizáciou svojho podnikania. Niekde sú následky epidémie tak rozsiahle, že sa prepúšťaniu zamestnancov prakticky nedá vyhnúť. Ako reakciu na tieto problémy globálna aliancia Ius Laboris, združujúca právnické kancelárie špecializujúce sa na pracovné právo, pripravila prehľadný zoznam odporúčaní a varovaní pre zamestnávateľov, ako si poradiť s takouto nepriaznivou situáciou.

Medzi najdôležitejšie odporúčania zaraďuje:

  • využitie dostupnej štátnej podpory ako prostriedku pred zamedzením reštrukturalizácie v čo najväčšej možnej miere - využiť naplno to, čo dostanete. Je však potrebné zohľadniť aj to, či štát zároveň neukladá zákaz prepúšťania zamestnancov počas poberania finančnej podpory alebo po skončení jej poskytovania tak, ako je to v Slovenskej republike.
  • aktívne využitie pracovnej sily a dôrazné plánovanie do budúcna - napríklad požiadať zamestnancov o dočasný výkon inej činnosti, ako tej v zmysle ich pracovnej zmluvy, prípadne sa s nimi dohodnúť na dočasnom pridelení k inému užívateľskému zamestnávateľovi (pozor na podmienky v zmysle Zákonníka práce). Zamestnanci si totiž budú veľmi dobre pamätať, ako ste sa k nim v takýchto ťažkých časoch a situáciách zachovali.
  • komunikácia, komunikácia, komunikácia... - každý zamestnanec ocení včasnú a najmä systematickú komunikáciu v časoch, v ktorých je veľa premenných.
  • dodržiavanie právnych predpisov - môže sa to javiť ako samozrejmé, ale proces reštrukturalizácie je zložitý a dá sa veľmi ľahko pokaziť (zákonné časové limity, práva na konzultácie so zástupcami zamestnancov, limity hromadného prepúšťania, a pod.), a takéto pochybenie Vás môže stáť veľa úsilia a aj financií.
  • pamätať aj na reputáciu - situácia sa časom zlepší, avšak s narušením Vašej reputácie to nemusí byť už tak jednoduché.

A čo teda podľa Ius Laboris nerobiť?

  • nereštrukturalizovať, kým vláda poskytuje finančnú podporu - u nás by ste za to museli vrátiť aj štátnu finančnú podporu.
  • nereštrukturalizovať iba na základe koronavírusu ako jediného dôvodu - dôvod navyše musí byť podložený zákonom, a to pandémia ako taká nie je.
  • nevykonávať malé a opakované opatrenia - keď už naozaj nemáte inú možnosť, vrhnite sa na jedno a rázne opatrenie, ktoré udrží morálku zamestnancov určite viac.

A nezabudnite, to ako sa ako zamestnávateľ správate k svojim zamestnancom v ťažkých časoch, tak sa aj oni môžu správať k Vám po ich prekonaní.

Kompletné znenie "dos and don’ts" v anglickom jazyku možno nájsť tu: link.