Pandémia COVID-19 zasiahla po celom svete takmer všetky aspekty ľudského života, medzi ktoré jednoznačne patrí aj cestovanie. Globálna aliancia Ius Laboris, združujúca právnické kancelárie špecializujúce sa na pracovné právo, pravidelne aktualizuje stručný prehľad práv a povinností zamestnávateľov s ohľadom na cestovanie zamestnancov, ich informačnú povinnosť a karanténne opatrenia.

Za Belgicko vydala začiatkom júla stručnú príručku advokátska kancelária Claeys & Engels. Ako člen aliancie Ius Laboris sme na tento článok reagovali príspevkom za Slovensko ohľadne karantény a informačnej povinnosti zamestnanca pri cestovaní.

Na porovnanie uvádzame, že v informačnej povinnosti zamestnanca nie je medzi Belgickom a Slovenskom veľký rozdiel. Podobne ako v Belgicku, ani u nás zamestnanec nie je povinný informovať zamestnávateľa o svojich cestovných plánoch. Zaujímavosťou ale je, že u nás zamestnanec môže pri príchode do krajiny požadovať od poskytovateľa zdravotnej starostlivosti vystavenie potvrdenia o dočasnej pracovnej neschopnosti, ktoré ošetrujúci lekár nemôže odmietnuť.

Belgicko má v oblasti povinnej karantény zamestnancov taký systém, že krajiny sú rozdelené podľa farieb na základe rizika infikovania cez pobyt v danej krajine. Na základe toho sa odvíja povinná karanténa alebo jej úplne vypustenie. Na území Slovenska je (aktuálne) v platnosti povinná karanténa pre všetky osoby, ktoré vstúpia na naše územie. Karanténa končí dovŕšením jej štrnásteho dňa alebo po získaní negatívneho RT-PCR testu na COVID-19, ktorý je však možné podstúpiť najskôr v piaty deň izolácie. Vyššie uvedená povinnosť sa však nevzťahuje na plne zaočkované osoby a ďalšie osoby podľa definície platnej vyhlášky Vlády SR. Táto vyhláška je však stále pod paľbou námietok a preto sa úprava môže čoskoro opäť zmeniť.

Celý článok advokátskej kancelárie Claeys & Engels môžete nájsť v anglickom jazyku tu.