Najčastejšie uplatňovanou možnosťou pre občanov Ukrajiny z dôvodu aktuálnej situácie je žiadanie o poskytnutie dočasného útočiska. Okrem dočasného útočiska môžu požiadať aj o udelenie azylu, prípadne doplnkovej ochrany a od 1. apríla aj o poskytnutie národných víz.

 Aký je však rozdiel medzi týmito možnosťami?

Jednou z predispozícií udelenia azylu sú opodstatnené obavy z prenasledovania osoby z rôznych dôvodov, alebo taktiež z humanitných dôvodov v prípadoch, kedy by návrat do krajiny pôvodu mohol vystaviť takúto osobu vážnym fyzickým alebo psychickým útrapám, prípadne aj smrti. Občan Ukrajiny si môže na základe splnených podmienok požiadať o udelenie azylu a Ministerstvo vnútra SR následne rozhodne do 90 dní od podania žiadosti. Udelením azylu bude občanovi Ukrajiny udelený trvalý pobyt na území SR. Žiadateľ o azyl má prístup k trhu práce po dobu 9 mesiacov od podania žiadosti o udelenie azylu.

V prípade doplnkovej ochrany je to však iné. Doplnková ochrana môže byť udelená osobe, ktorej nebol udelený azyl, avšak sú vážne dôvody domnievať sa, že by bola osoba v prípade návratu do krajiny pôvodu vystavená reálnej hrozbe ohrozenia života. Primárnym rozdielom medzi azylom a doplnkovou ochranou je doba, na ktorú je táto osoba chránená. Pri azyle bude osobe udelený trvalý pobyt a pri doplnkovej ochrane prechodný pobyt na dobu jedného roka, ktorý môže byť na základe opodstatnených dôvodov opätovne predĺžený na ďalší rok. Osooba so statusom doplnkovej ochrany má táto automaticky prístup k trhu práce.

Vyššie uvedené osoby nepotrebujú ani povolenie na zamestnanie, ani potvrdenie o možnosti obsadenia voľného pracovného miesta. Preto je zamestnávanie týchto osôb rovnako jednoduché, ako v prípade osôb s dočasným útočiskom. Môžu sa zamestnať formou pracovného pomeru (teda na pracovnú zmluvu), ale aj prostredníctvom dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.

Aj v týchto prípadoch je zamestnávateľ povinný nahlásiť voľné pracovného miesta, a to na tejto webovej lokalite. Zamestnávateľ však nemusí čakať na uplynutie akejkoľvek lehoty a môže takúto osobu ihneď po ohlásení voľného pracovného miesta zamestnať. Je dôležité poukázať aj na to, že sankcia za nedodržanie tejto povinnosti bola už zrušená, preto pokiaľ zamestnávateľ voľné pracovné miesto nenahlási, nebude mať prakticky žiadne problémy.

Od 1.4.2022 bude existovať na Slovensku aj ďalšia možnosť zamestnania cudzincov, a to prostredníctvom poskytnutia národných víz. Viac informácií nájdete v príspevku od kolegu Mareka Bugana.

Na záver je dôležité upozorniť na to, že v prípade, ak má osoba podanú žiadosť o azyl, má udelený azyl alebo status doplnkovej ochrany, prechodný alebo trvalý pobyt, nemôže už podať žiadosť o udelenie dočasného útočiska.