Na Slovensku boli v roku 2021 s účinnosťou od 1.3.2021 novelizované ustanovenia Zákonníka práce o telepráci. Novela okrem prínosu praktickej dilemy o hranici medzi nepravidelným home-office a teleprácou konkretizovala aj viaceré práva a povinnosti zamestnávateľov a zamestnancov. Medzi tieto patrí aj právo zamestnanca na odpojenie sa. Toto právo je konkrétne vyjadrené (a obmedzené) nasledovne:

„Zamestnanec vykonávajúci domácku prácu alebo teleprácu má právo počas jeho nepretržitého denného odpočinku a nepretržitého odpočinku v týždni, ak mu nie je v tomto čase nariadená alebo s ním dohodnutá pracovná pohotovosť alebo práca nadčas, počas čerpania dovolenky, sviatku, pre ktorý práca odpadla, a prekážky v práci nepoužívať pracovné prostriedky slúžiace na výkon domáckej práce alebo telepráce. Zamestnávateľ nesmie posudzovať ako nesplnenie povinnosti, ak zamestnanec odmietne vykonať prácu alebo splniť pokyn v čase podľa prvej vety.“

Naša kancelária spolu s kolegami z Ius Laboris vypracovala interaktívnu mapu, kde právo na odpojenie rozoberá do detailu. A možno ste ani nevedeli, že v EÚ (prípadne inde vo svete) nie je štandardom.

Mapu si môžete pozrieť aj na tomto linku.