Novela zákona o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti, ktorou sa vo whistleblowingu zaviedli významné zmeny, nadobudla len pred niekoľkými dňami účinnosť v celom svojom rozsahu.

Východiskom pre nastolené zmeny bola predovšetkým európska smernica o ochrane osôb, ktoré nahlasujú porušenia práva Únie. Slovensko sa v rámci mantinelov ustanovených touto smernicou zaradilo svojou právnou úpravou k radu štátov, v ktorých právne subjekty v súkromnom alebo verejnom sektore a príslušné orgány musia prijímať aj anonymné oznámenia a v nadväznosti na ne prijímať následné opatrenia.

Zamestnávateľovi, ktorý má v zmysle zákona povinnosť zaviesť vnútorný systém preverovania oznámení (teda zamestnávateľ, ktorý zamestnáva najmenej 50 zamestnancov, alebo poskytuje finančné služby, služby v oblasti bezpečnosti dopravy, služby v oblasti životného prostredia alebo zamestnávateľ, ktorý je orgánom verejnej moci a zamestnáva najmenej 5 zamestnancov), plynie po prijatí oznámenia sedemdňová lehota na potvrdenie tohto prijatia. 

Ako potvrdiť prijatie oznámenia anonymnému oznamovateľovi? 

Zákonodarca poskytuje návod v dôvodovej správe k predmetnému ustanoveniu zákona. Ak anonymné oznámenie obsahuje kontaktný údaj alebo je potvrdenie možné uskutočniť vzhľadom na spôsob podania oznámenia, zamestnávateľ je povinný potvrdiť aj doručenie anonymného oznámenia. Napríklad, keď je anonymné oznámenie doručené prostredníctvom e-mailu, zamestnávateľ si splní svoju povinnosť potvrdiť jeho prijatie odpoveďou na tento e-mail. Pokiaľ však kontaktný údaj z oznámenia nevyplýva, nie sú naplnené objektívne predpoklady pre vznik danej povinnosti.

Evidencia anonymných oznámení

Zamestnávateľ je povinný viesť evidenciu oznámení v zákonom stanovenom rozsahu počas troch rokov odo dňa ich doručenia, no v prípade anonymného oznamovateľa sa logicky nevyžaduje evidovať meno, priezvisko a pobyt oznamovateľa. 

Preverenie anonymných oznámení

Zamestnávateľ je povinný oznámenie preveriť a oznámiť oznamovateľovi výsledok tohto preverenia vrátane prijatých nápravných opatrení, pričom platí, že túto povinnosť musí splniť do 90 dní od potvrdenia prijatia oznámenia, prípadne od uplynutia siedmich dní po prijatí oznámenia (ak sa prijatie oznámenia nepotvrdilo, napr. práve z dôvodu absencie kontaktných údajov). Zákon nešpecifikuje spôsob, akým má byť anonymný oznamovateľ s výsledkom preverenia oboznámený. Možno sa však domnievať, že rovnako ako v prípade potvrdenia prijatia, ak zamestnávateľ pozná kontaktný údaj anonymného oznamovateľa, výsledok preverenia mu oznámi.  Naopak, zamestnávateľovi táto povinnosť nevznikne, ak anonymné oznámenie neobsahuje kontaktný údaj, použitím ktorého by bolo možné anonymného oznamovateľa oboznámiť s výsledkom preverenia. V rámci evidencie sa odporúča vyznačiť nemožnosť doručenia potvrdenia.